Fribrottning

Fribrottning kallas på engelska för wrestling och är förmodligen den kampsport som får utstå mest kritik. I dessa tider har wrestlingen blivit shower och ägnar sig åt publikfrieri, det är till exempel vanligt att man gör en teaterpjäsliknande inställning till brottningen. Vissa utmålas som skurkar medan andra ger sken av att vara hjältar. Brottarna blir tilldelade artistnamn som de även använder sig av utanför ringen. Många fribrottarproffs blir således introducerade till skådespeleri och väljer att bli Hollywoodstjärnor efter brottartiden.

The Rock

Dwayne “The Rock” Johnson är antagligen den mest kända fribrottaren genom alla tider. Han har varit amerikansk fotbollsspelare men fick sluta efter skador. Därefter följde han sin far och farfars fotspår och satsade på en fribrottarkarriär. Numera jobbar han heltid som skådespelare och marknadsför sitt samarbete med klädmärket Under Armour. The Rock har väldiga muskler över hela sin kropp, och han porträtterade rollen som Hercules väldigt bra. Om det fanns halvgudar så skulle The Rock utan tvekan tillhört den skaran.

Hulk Hogan

Hulk Hogan är känd för sin fysionomi – ett speciellt skägg med slokmustascher och en bandana kring hjässan. Han har även låtit allmänheten ta del av hans liv och lära känna honom och hans familj via en dokumentärserie. Hulk Hogan är med sina 2 meter och 140 kg en hulk som få kan rå sig på. Han tituleras även som “Mr. America” och “Sterling Golden”. Han medverkade i filmen Rocky 3 som Thunderlips ställd mot Rocky Balboa (spelad av Sylvester Stallone) i en kampsportsmatch.

John Cena

John Cena är en mångsidig man som hunnit rappa, skådespela och vara tv-värd. Han blev känd för sin huvudroll i filmen “The Marine” som handlar om en yrkesmilitär vars fru blir kidnappad. Cena är kanske den mest kända fribrottaren efter Dwayne Johnson, båda har lyckats väl som skådespelare. De får ofta väldigt tuffa roller där de stora musklerna talar för sig själva.